Inspiratie

De inspiratie voor mijn schilderijen haal ik uit de natuur, het weer, reizen en muziek. En dat gecombineerd met mijn eigen gemoedstoestand.  Ik laat het schilderproces vaak leidend zijn en heb zelden een vooropgezet plan. Hierdoor word ik zelf niet zelden verrast door het eindresultaat.

Herold Boertjens

Sinds 2008 richt ik mij op het maken van abstracte kunst. Ik gebruik acrylverf en diverse mediums. Mijn doel is om spannende en uitnodigende beeltenissen te maken die ver af staan van de realiteit en de fantasie prikkelen. Ik geniet van de vrijheden en de grenzeloze mogelijkheden van het abstractionisme.

Ik gebruik verschillende mediums voor het verkrijgen van allerlei effecten. Hieronder beschrijf ik enkele technieken.

Heeft u vragen, suggesties of verzoeken, neem dan gerust contact met mij op. Ik maak ook werk in opdracht, waarbij mijn uitgangspunt een aangedragen thema kan zijn of een kleurenpalet (of beide). Ik ontwerp ook graag CD-artwork, waarbij de muziek als uitgangspunt dient. Uit een opdracht volgt nooit een afnameverplichting.

Herold Boertjens, abstractionist

Herold Boertjens
geboren: 1968 in het Gelderse Velp.

Schilderen

Vrijheid van schilderen betekent voor mij ook vrijheid in het kiezen van gereedschappen en materialen. Ik gebruik graag synthetische penselen en kwasten, maar vaker nog gebruik ik doekjes, sponsen, paletmessen of stroken rubber om verf op een doek aan te brengen. Ik werk met vele lagen, vaak vrij transparante, verf.

Werken met mediums

Ik houd ervan om diverse mediums, zoals gels, gietmediums, modelleerpasta’s en dergelijke te gebruiken. Veelal in combinatie met acrylverf of -inkt. Ik gebruik vaak veel verdunningsmiddelen en water om natuurlijke patronen te creëren.

Airbrush

Om licht en schaduw te creëren maak ik vaak gebruik van airbrush. Vooral in combinatie met grillige structuren in de verf geeft dit vaak fraaie effecten.

Musiom

Sinds 2018 ben ik als mede-initiatiefnemer betrokken bij een nieuw museum voor moderne kunst in Amersfoort, Musiom genaamd. Ik ben tevens voorzitter van het bestuur van Stichting Musiom.

Kijk op www.musiom.art voor meer informatie.

 

Kunst in Loenen

Ik ben lid van de kunstkring Kunst in Loenen. Diverse kunstenaars zetten zich in om hun artistieke uitingen onder de aandacht te brengen. Jaarlijks – tijdens het eerste weekend van juli – organiseren wij de Open Atelierdagen Loenen.

error: Content is protected !!